SNM02 | DANIELA PĂLIMARIU

Dear Popa Nan,

Deschidere: 19 septembrie 2020, ora 14:00
perioada de vizitare: 19 septembrie - 30 septembrie 2020

***SINEMA caută și dezvoltă legături între arta vizuală și alte manifestări artistice, prin deschiderea unor spații private si prin conturarea unor zone specifice din spațiul public. Forma și caracterul SINEMA sunt definite de fiecare artist cu care colaborează, cu scopul de a genera un continuum de transformare și diversitate.
SINEMA se desfășoară, prin evenimente diverse, începând cu 2020.

***SNM02: Dear Popa Nan,
ar Popa Nan,

 

    Profit de faptul că în curând se va demola clădirea unde am lucrat în ultimii 5 ani, pentru a transforma atelierul într-un spațiu nou, numai bun de părăsit fără tristețe. Am scos totul din atelier și am lăsat un monument dedicat zilelor pe care le-am irosit aici, în care m-am lăsat dusă de neîncredere și de haosul materialelor, după-amiezelor caniculare și serilor în care am recuperat, pe ultima sută de metri, orele pierdute.

    Dedic monumentul iluziei că voi putea lucra liniștită în timp ce Adam va dormi cu orele în coșulețul său și iluziei că atelierul este un spațiu productiv prin natura sa.

    Am acoperit totul cu pigment destinat propriei distrugeri și care face din demolare o sărbătoare.
Las în spațiu doar doi martori care se pierd în reflexia noastră. Am scos ușa din toc, puteți intra oricând.

*Cele trei obiecte de inox fac parte din lucrarea Blown Away, 2019, produsă și expusă în expozitia Cercetări Artistice ale Plantelor, la Tranzit / București.


 

***Daniela Pălimariu (n. 1986, Iași) locuiește și lucrează ca artistă în București și este co-fondatoare a spațiului Sandwich, deschis în 2016. Proiectele sale au fost prezentate la Sandwich, tranzit.ro/ București, Galeria Nicodim, Galeria Ivan, Muzeul Național de Artă Contemporană, Salonul de Proiecte (București), C5CNM și C5 Art Center Beijing, Art Encounters Timișoara, MAGMA Sf. Gheorghe, Kinema Ikon Arad. A fost artistă în rezidență la Message Salon Embassy Zurich Nord și residency.ch (Elveția), The Model (Irlanda), Nida Art Colony (Lituania) și EstNordEst (Quebec, Canada).

www.danielapalimariu.ro
--------------------------------------------------------